Veelgestelde vragen

1Mag ik de airco zelf monteren?
U mag een airco alleen zelf instaleren als u in het bezit bent van een F-gassen Certificaat (Stek). Indien dit niet het geval is mag u de airco NIET zelf monteren en moet u een gecertificeerde monteur dit voor u laten doen. Wij kunnen hiervoor zorgen. Ook heeft u Geen garantie als de airco gemonteerd door een niet gecertificeerde monteur.
2Kan ik de producten ook bij u komen bekijken?
Ja dat kan tijdens afspraak op het adres: Simon Stevinstraat 6 - 6603BD Wijchen
3Hoe weet ik nu welk vermogen airco systeem ik zou moeten aanschaffen?
Hoeveel koelvermogen nodig is voor de ruimte die u wilt koelen is met onderstaande formule in drie stappen uit te rekenen. Voor het koelen is standaard 30 tot 50 Watt vermogen nodig per kubieke meter. Houdt u er wel rekening mee dat dit een vereenvoudigde capaciteitsberekening is: Bereken de inhoud van de te koelen ruimte Bereken de inhoud van de ruimte in kubieke meters. Bijvoorbeeld: de ruimte is 6 meter lang, 5 meter breed en 3 meter hoog. De berekening wordt dan 6 x 5 x 3 = 90 m3. Bepaal de vermenigvuldigingsfactor Al naar gelang de kenmerken van de ruimte, gebruik je een vermenigvuldigingsfactor van 30, 40 of 50. Deze factor staat voor het benodigd aantal Watt koelvermogen per m3 inhoud. Factor 30: Dit zijn ruimtes die goed geïsoleerd zijn, een normaal glasoppervlakte, geen plat dak of schuin dak en weinig elektronische apparatuur hebben. Factor 40: Deze ruimtes zijn minder goed geïsoleerd, hebben bijvoorbeeld een groot glasoppervlakte en/of er staan veel elektrische apparaten. Factor 50: Deze ruimtes hebben een zeer hoge warmtelast of er worden producten bewaard zoals levensmiddelen en medicijnen, waarvoor een lage ruimtetemperatuur gewenst is. Bereken nu het benodigde koelvermogen: Neem nu de berekende inhoud uit stap 1 en vermenigvuldig dat met de factor uit stap 2. Bijvoorbeeld: 90 m3 inhoud vermenigvuldigd met factor 30 ( Watt per m3 ). Het benodigd koelvermogen is dan 2700 Watt. Dit komt overeen met 2,7 kW.
4Kan ik mijn aangekochte product ook komen afhalen?
Ja , dat kan wij hebben een afhaal magazijn, tijdens openingstijden van maandag t/m zaterdag bent u welkom. Hoe snel moet ik mijn bestelling afhalen nadat deze in de webshop is besteld zonder af te rekenen. Om verzekerd te zijn dat u de bestelling ook daadwerkelijk krijgt, moet u de bestelling binnen 1 A 2 dagen afhalen bij ons magazijn, doet u dat niet dan kunnen wij niet garanderen dat het product nog op voorraad is.
5Hoe kan ik mijn aangekochte producten betalen?
Dat kan via I Deal , Pin, Contant, Tikkie, of vooruit betalen per bank.
6Hoe snel kan ik mijn aangekochte artikelen in huis hebben?
Meestal duurt dit 24 uur na de betaling van u aankoop besteld voor 14.00uur ,s middags Bij extreme drukte of in een warme periode kan dat een ook 1 of 2 dagen langer duren. Wilt u de artikelen graag snel thuis hebben dan behoord het zelf ophalen van de artikelen tot 1 van de mogelijkheden.
7Wat gaat er veranderen?
Belangrijk nieuws. De toekomst veranderd. De vraag naar airconditioning is in Nederland enorm gegroeid. Om grip te houden over waar airco’s blijven en waar blijft het koudemiddel die de airco bevat. Is er vanuit de overheid een organisatie aangesteld die dit controleert. Deze organisatie (i.l.t.) controleert of wij onze airco systemen wel volgens wetgeving verkopen. Dit houd in dat wij u als particulier alleen een systeem mogen verkopen als u een F-gassen gecertificeerde monteur heeft geregeld om dit systeem in gebruik te mogen stellen/installeren. U mag een airconditioning niet zelf ingebruikstellen maar wel zelf compleet monteren. Onze website word daarom ook per omgaande aangepast. Er word een pagina aangemaakt waar bij u moet aangeven door welk F-gassen gecertificeerd bedrijf of monteur uw bij ons aangekochte systeem inbedrijf word gesteld. Dit kan uiteraard door ons of een extern iemand die u zelf heeft benaderd. Wij gaan erook vanuit dat u dit naar waarheid invult. Zo weet u dat u ten alle tijden een systeem heeft waar u jaren plezier van hebt. Voor meer info over deze wetgeving www.ilent.nl Al onze aircosystemen bevatten gefluoreerd broeikasgas. Bij een onderneming die alles goed voor elkaar heeft. Koopt u altijd een vertrouwt en veilig product.
8Kan ik als koper buiten Nederland ook mijn aankopen bij u bestellen
Uiteraard kunt u dat, dit kan vanuit Duitsland, Belgie en de rest van Europa, Wij kunnen u aangekochte artikelen opsturen. Hier zijn wel verzendkosten aan verbonden, en deze zijn meer dan de verzendingen binnen Nederland.
9Hoe lang duurt het voordat mijn aircosysteem geplaatst zou kunnen worden?
Meestal is de montage tijd maximaal 1 A 2 Weken. Bij extreme hitte is het erg druk en kan de montage duur uitlopen. Bel of mail voor de montage agenda. Wat betekend het aanbrengen van een aircosysteem op basis van standaard montage a €495,- De buitenunit mag dan niet hoger geplaatst worden dan de eerste verdieping van het gebouw ,of woning, chalet, woonboot, schaftkeet, etc… Deze mag eventueel op een muurbeugel ( v.a. €68,- ) aan de buitengevel bevestigd worden of deze wordt geplaatst op Bigfoot trillingsdempers (€68,-) rechtstreeks op het platte dak, of op u uitbouw, dakkapel, etc. Het gat dat geboord moet worden ( 60mm ) om de leidingen naar binnen te krijgen moet eenvoudig te boren zijn, dus bijvoorbeeld door hout of steen ( zachte materialen ), geen gewapend beton ( dan moet u eerst zelf het gat laten boren alvorens wij een montage afspraak met u maken). Ten alle tijden willen wij 1 of meerdere situatie foto’s per e-mail van u ontvangen. Max montage tijd is 4 uur. Geaard stroompunt binnen 5 meter. Max 3 meter leidingen extra leidingen tegen meerprijs. Alle andere complexere montage zijn ook mogelijk maar dat doen wij op uurloon basis á €90.- per uur. Voor vragen over de montage kunt u ons altijd mailen. Houdt u wel in de gaten dat de montagetijd bij warm weer sterk uit kan lopen. Dus maak u montage afspraak tijdig. Dan kunt u er ook bij de eerste warme dagen direct gebruik van maken.
10Hoe lang duurt het voordat mijn aircosysteem geplaatst zou kunnen worden?
Wij hebben goede contacten met erkende installateurs in en rond Nijmegen, Meestal is de montage tijd maximaal 1 A 2 Weken. Bij extreme hitte is het erg druk en kan de montage duur uitlopen. Bel of mail voor de montage agenda. Wat betekend het aanbrengen van een aircosysteem op basis van standaard montage a € 485,-De buitenunit mag dan niet hoger geplaatst worden dan de eerste verdieping van het gebouw ,of woning, chalet, woonboot, schaftkeet, etc… Deze mag eventueel op een muurbeugel ( v.a. € 49,95 ) aan de buitengevel bevestigd worden of deze wordt geplaatst op Big foot trillingsdempers (€ 59,95) rechtstreeks op het platte dak, of op u uitbouw, dakkapel, etc. Het gat dat geboord moet worden ( 60mm ) om de leidingen naar binnen te krijgen moet eenvoudig te boren zijn, dus bijvoorbeeld door hout of steen ( zachte materialen ), geen gewapend beton ( dan moet u eerst zelf het gat laten boren alvorens wij een montage afspraak met u maken). Ten alle tijden willen wij 1 of meerdere situatie foto’s per e-mail van u ontvangen. Max montage tijd is 4 uur. Geaard stroompunt binnen 5 meter. Max 3 meter leidingen extra leidingen tegen meerprijs. Alle andere complexere montage zijn ook mogelijk maar dat doen wij op uurloon basis á € 75.- per uur. Voor vragen over de montage kunt u ons altijd mailen. Houdt u wel in de gaten dat de montagetijd bij warm weer sterk uit kan lopen. Dus maak u montage afspraak tijdig. Dan kunt u er ook bij de eerste warme dagen direct gebruik van maken.
11Monteren jullie ook buiten de regio Nijmegen?
Ja, dat doen onze zzp,ers graag voor u , maar liever tot een max van plusminus 30 km daarna vragen wij een extra vergoeding ivm de extra reistijd die wij moeten maken en de extra liters brandstof die wij moeten tanken. (uiteraard alles in overleg met u) De garantie krijgt u op papier van Goedkoopaircos nijmegen en mag u daar indien nodig bij ons claimen, wij staan geheel achter onze producten.
12Wordt bij mijn aircosysteem een papieren handleiding meegeleverd?
Ja, deze is bijgevoegd in de verpakkings doos van de binnen unit, samen met de accesoires, hebben een meertalig, meestal engelse handleiding. Deze is ook te downloaden op onze website.
13Ik heb mijn airco aanstaan en deze verliest water uit de voorzijde van de binnenunit
Dan heeft u de binnenunit niet waterpas opgehangen, of u heeft de condens afvoerslang niet goed op de juiste wijze gemonteerd, dan is deze in de meeste gevallen geknikt of hoger dan de uitloop van de binnenunit gemonteerd, zonder afvoerpomp moet deze ten aller tijde op afschot gemonteerd worden. Moet u het condenswater naar boven afvoeren dan verkopen wij daar een condens afvoerpomp voor. Of uw systeem heeft u te lang en te koud aanstaan waardoor het binnen element is bevroren ! Oplossing: laat het systeem een paar uur uit staan en start hem daarna weer rustig in bedrijf ( vermijd zoveel mogelijk warmte bronnen).
14Kan ik als installateur, wederverkoper of retailer ook korting krijgen op de aangeboden productprijzen zoals vermeld op de website?
Jazeker. Bij afname van minimaal 5 stuks brengen wij uw order (na betaling) gratis bij aan huis als u binnen nederland gevestigd bent.
15Zijn er vacatures bij Goedkoopairco's?
Als u ons team in drukke tijden op zzp basis wilt versterken , en u beschikt over de juiste papieren dan kunnen wij u zeer zeker goed gebruiken, Wij staan garant voor een goed salaris ! Bij warme dagen hebben wij werk in overvloed. Heeft u Belangstelling ? Bel of mail, wij komen graag met u in contact.